Al Jazeera va lansa un serviciu media orientat către publicul conservator american

Al Jazeera va lansa un serviciu media pentru publicul conservator american, Rightly, pentru republicani care „se simt lăsați pe dinafară de mass-media”. și va fi condus de un fost jurnalist Fox News.

Politico informează că Scott Norvell, fost jurnalist Fox News, va fi redactor-șef la Rightly, care va lansa joi prima sa emisiune. Programul ”Right Now” va fi moderat de Stephen Kent, cunoscut pentru realizarea podcastului ”Beltway Banthas”, despre „Star Wars, Politics & More”.

Într-un e-mail transmis NPR, Kent a spus că vrea ca emisiunea pe care o va modera să conțină discuții despre modul în care ideile precum liberalismul clasic se pot încadra în mediul politic actual.

Totuși, Kent susține că ”Right Now” nu se va încadra în tiparul clasic de emisiuni și nici nu va inflama luptele dintre democrați și republicani – sau chiar între cele două mari grupuri din interiorul GOP, între republicanii clasici și noii susținători ai fostului președinte Donald Trump.

Conform The Guardian, Al Jazeera „a devenit o prezență semnificativă în SUA în 2013, când a lansat canalul și site-ul de știri Al Jazeera America, înclinat spre stânga. Rețeaua, cu sediul la Doha și finanțată de statul Qatar, a închis canalul TV orientat către SUA în 2016, dar a rămas o prezență semnificativă online cu rețeaua sa video AJPlus. Canalul său internațional – Al Jazeera English – este popular în SUA”. 

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri