YouTube testează o nouă variantă pentru abonamentul Premium

YouTube testează o nouă variantă pentru abonamentul său Premium. Subscripția, denumită Premium Lite, ar fi o variantă mai ieftină a pachetului normal și elimină reclamele de pe platformă, dar nu în totalitate.

Inițial, vestea că Premium Lite este testat a fost distribuită de diferiți utilizatori care au postat capturi de ecran cu detalii despre noul abonament. Între timp, Google a declarat că subscripția este într-adevăr testată, însă pentru un număr limitat de utilizatori din Australia, Germania și Thailanda, conform Engadget.

sursa: Engadget

Diferența dintre Premium Lite și varianta de bază este, în primul la rând, la preț. Varianta Lite va fi disponibilă la jumătate din prețul abonamentului standard și elimină doar o parte din reclamele de pe YouTube. Google spune că această eliminare este „limitată, dar este posibil să vedeți reclame video pe conținutul muzical și pe Shorts, precum și reclame neintruzive atunci când căutați și navigați [pe YouTube – n.red]”.

Cu alte cuvinte, utilizatorii vor plăti jumătate din prețul de bază fără să scape de reclame. Mai mult, varianta Lite nu permite ca muzica sau clipurile video să ruleze dacă ecranul telefonului este închis – una dintre cele mai importante funcții oferite de pachetul standard.

Prețul subscripției Premium, în România, este de 26 de lei pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *