Încă un jurnalist palestinian ucis și doi răniți în atacuri israeliene separate

În ceea ce a fost descris ca fiind atacuri deliberate ale armatei israeliene, un jurnalist a murit și alți doi au fost răniți.

Incidentele nu au avut loc în același timp sau în același loc, dar indică din nou o strategie de a viza jurnaliștii palestinieni care încearcă să adune cât mai multe informații cu privire la atacurile forțelor israeliene în Gaza.

Televiziunea Al-Aqsa a raportat pe canalul său Telegram că fotoreporterul Mohammad Al-Tanani a fost ucis și reporterul Tamer Lubbad a fost rănit, în timp ce se aflau în zona sensului giratoriu Abu Sharakh din Jabalia, conform agenției publice de știri din Turcia, Anadolu.

Postul de televiziune a declarat că avioanele de război israeliene au vizat cu rachete „echipa sa de pe teren din nordul Gaza”, dar și că „forțele (israeliene) de ocupație nu numai că au făcut acest lucru, dar au împiedicat și ambulanțele să ajungă la ei”.

O altă victimă a fost un fotoreporter Al Jazeera. Potrivit instituției media, „Fadi Al-Wahidi a fost rănit de focurile trase de forțele ocupante în nordul Gaza”. Un alt coleg al jurnalistului, Anas Al-Sharif, a dezvăluit pe rețelele de socializare că „focurile de armă au fost îndreptate spre echipa Al Jazeera, rănindu-l pe fotoreporterul Fadi Al-Wahidi cu un glonț în gât în timpul reportajului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *