
Uniunea Europeană vrea să reglementeze metaverse-ul
Uniunea Europeană se gândește deja la o formă de reglementare a metaverse-ului, deși acest concept încă nu s-a materializat. Vicepreședintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager, a declarat că înainte de implementarea unor reguli, autoritățile europene trebuie să facă o analiză a mediului din metaverse.
”Metaverse-ul este deja aici. Așa că, desigur, începem să analizăm care va fi rolul unui organism de reglementare, care este rolul legislativului nostru. Tot ceea ce facem trebuie să se bazeze pe fapte și pe informațiile pe care le putem obține. Trebuie să înțelegem fenomenul înțelegem înainte de a putea decide ce acțiuni ar fi adecvate”, a declarat Vestager citată de Reuters.
Dincolo de faptul că vicepreședintele Comisiei crede că metaverse-ul e deja prezent (poate se joacă Roblox în timpul liber), atitudinea pe care Margrethe Vestager o adoptă este consistentă cu linia pe care Uniunea Europeană a adopta-o în ultimii ani când vine vorba de domeniul tech. La sfârșitul lunii ianuarie, Uniunea lansa un set de principii care să reglementeze domeniul digital. Pachetul pe care Uniunea l-a dat publicității este menit să fie adoptat de toată țările lumii și, astfel, reglementările UE să devină un standard global.
Faptul că autoritățile europene sunt -teoretic, cel puțin- pregătite să reglementeze și popularul metaverse, este un semn bun. Uniunea vrea să se irijeze în postura de lider global în domeniul digital, iar astfel de declarații din partea reprezentaților ei trebuie să fie prezente în spațiul public. Tot ce mai rămâne de făcut este ca aceste declarații să fie urmate de adoptarea și implementarea unor legi eficiente.
Articole asemănătoare
Tucker Carlson, vedeta Fox News, înlocuit cu un prezentator cu opinii similare
Cum încearcă presa online să se salveze: HuffPost, cumpărat de BuzzFeed pentru a atrage publicitate
Piața Obor, în paginile Financial Times: „Cumpăr o salată frumoasă, untoasă. Nu există salată în Anglia în zilele noastre”
Prețul cărnii în Australia și SUA ar putea crește din cauza hackerilor ruși
Riscul infracțiunilor cibernetice este mai mare cu 60% în cadrul învățământului on-line